Amy Search, Mus May Dan Ibnor Riza Masuk UMNO Didedahkan - PAS ada Artis?

on Friday, 1 June 2012


Zaman sekarang telah berubah, dahulu artis artis masuk ke pihak pembangkang mahupun kerajaan pastinya akan merahsiakan parti mereka.

Kini selebriti terkenal dan gah namanya seperti, Amy Search, Mus May dan Ibnor Riza hari ini menyerahkan borang penyertaan keahlian UMNO hari ini. Untuk makluman, antara artis lain yang sudah pun memasuki UMNO sebelum ini ialah Tan Sri Jins Shamsuddin dan Jamal Abdillah.

Antara kata-kata Amy Search ketika sidang media kemasukannya ke UMNO ialah:-

    Hanya Umno sahaja yang mampu membuat rakyat kembali bersatu. Saya lihat Umno merupakan sebuah parti yang mampu menjamin masa depan negara dan rakyat melalui segala usaha yang dilakukan pemimpin-pemimpinnya. Bagi saya, jika nak perjuangkan agama tidak semestinya menyertai PAS. Umno juga memperjuangkan agama, dan dalam pentadbiran, Umno juga tidak mengetepikan golongan ulama. Jika nak perjuangkan agama, bagi saya tidak semestinya sokong parti yang ahlinya berjubah sahaja.

    Mus, 44tahun memberitahu beliau menyertai Umno selepas menyedari hanya parti itu mampu memberikan yang terbaik untuk negara selama ia memerintah.


G.A.M menganggap ini adalah salah satu langkah untuk remaja remaja menjadi sebahagian ahli belia daripada melepak tak tentu pasal. Walaubagaimanapun G.A.M khuatir sekiranya ada segelintir pihak, UMNO tidak mempunyai modal untuk mengheret anak anak muda menyertai UMNO.

Apa pun jutaan tahniah kepada UMNO kerana kini sudah mempunyai lagenda rock Malaysia sebagai salah seorang ahli mereka.-BERNAMA-
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

 
© Artis Kini All Rights Reserved