Sumbangan IDEA for Yuna, Samsung Galaxy Note - The Sparkle Project

on Thursday, 10 May 2012

Salam semua sebelum ini G.A.M telah membuat review ringkas berkenaan konsep dan penjelasan video musik bagaimana The Sparkle Project akan dibangunkan. Anda juga telah diberikan laman website iaitu www.sparkleproject.my untuk melihat sedikit sebanyak maklumat berkenaan The Sparkle Project.

Hari ini G.A.M ingin memberikan sumbangan idea dan gambar manalah tahu, Yuna akan mendapat idea dari cadangan ini. Sebelum itu anda dengari lagu terbarunya berjudul "Sparkle"

Lagu Sparkle YoutubeG.A.M ingin memberikan idea berkenaan konsep "The Spark of Love" (yang mencetuskan percintaan). Walaubagaimanapun The Sparkle Project mempunyai 5 tema mengikut mingguan iaitu "The Spark of Love", "Doubt, Courage", "Hope" dan terkini "Beauty & Dream!".


Yuna Perform atas stage

Konsep idea untuk video muzik iaitu dengan cara menyanyi diatas stage dibelakangi background animasi.

gambar yuna and team perform with night and star background

1. Gambar Yuna dengan hidden human with ? berlatar belakang pada waktu malam di penuhi dengan bintang bintang berkelipan dan satu bintang jatuh ke bumi. so pada waktu yuna sedang menyanyikan lagu, animasi dibelakang yuna bertukar tukar, mungkin gambar ibu, gambar keluarga, gambar kawan dan gambar bakal kekasih ataupun gambar-gambar memori indah yuna. so animasi gambar tersebut seiringan dengan lagu yang dinyayikan. Contoh seperti gambar dibawah.
2. Pada pertengahan nyayian yuna, saya cadangkan yuna stop the music and the sound like cengkerik.. is coming atau kedengaran alunan bunyi alam semula jadi kedengaran macam sentimental sound, untuk pendengar merasakan fell dalam lagu tersebut dengan suasana yang berbeza. Ini bergantung kepada sound effect yang dicipta. Pada ketika ini, gambar yuna di backdroup bergerak perlahan lahan seolah olah mencari some one special dari satu bintang ke bintang, disini lirik lagu dibelakang backdrop juga akan dipaparkan supaya peminat yang hadir dapat membaca lirik tersebut dengan penuh sentimental membaca dari satu baris ke satu baris. apabila animasi bergerak selama 30 minit atau 1 minit, band yuna menyayikan lagu sparkle seperti biasa dengan suasana yang lebih ceria berbanding bunyi sayu sayu sebentar tadi.

background lirik out from bottom to up
So background paling akhir setelah menjumpai who is "The Spark of Love"?  mungkin akhir video music like this ... Konsep video musik yang simple but ca-Che..


Contoh Video Star (Bintang) bergerak...
BLOGGERS!! Tulis satu blog post khas untuk Yuna dan interpretasikan idea anda di dalam entry anda. Anda boleh sertakan gambar, video,ilustrasi atau writing untuk membantu anda menyampaikan idea dengan lebih baik. Jadi kreatif dan unik, mana tahu idea anda akan terpilih untuk ditampilkan dalam video klip Sparkle oleh Yuna
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

 
© Artis Kini All Rights Reserved