Shikin Kamal Tolak Tawaran Berlakon Demi Pelajaran

on Thursday, 10 May 2012

Shikin mahu memberikan tumpuan kepada pelajaran.
PETALING JAYA: Pelakon jelita, Shikin Kamal menjelaskan dia terpaksa menolak semua tawaran lakonan kerana ingin memberikan tumpuan kepada pengajiannya di Universiti Teknologi MARA (UiTM) di Shah Alam.
Shikin berkata, walaupun rasa ralat kerana banyak peluang terpaksa ditolak tetapi dia mengambil keputusan untuk memberikan keutamaan kepada pelajaran kerana yakin ia dapat menjamin masa depannya.
"Rezeki dalam bidang lakonan memang banyak tetapi pilihan perlu dibuat kerana pelajaran menjadi keutamaan saya buat masa ini.
"Saya korbankan keinginan untuk berlakon buat sementara waktu kerana segulung ijazah memang menjadi impian saya selama ini," katanya.
Namun kata penuntut tahun dua jurusan sains aktuari ini dia hanya menerima tawaran berlakon apabila tiba cuti semester bagi mengisi masa lapangnya selain mengubat rindu untuk ke lokasi penggambaran.
Dalam pada itu, bercakap mengenai kemunculannya dalam filem Mantera bersama Tomok yang bakal menemui penonton pada 17 Mei ini, Shikin memberitahu dia pada mulanya agak gugup untuk berlakon disamping bekas penyanyi kumpulan New Boyz itu.
Shikin berkata, perasaan itu timbul kerana menyedari kedudukan Tomok yang cukup popular dikalangan peminat membuatkan dia sedikit berasa segan dengan penyanyi berusia 28 tahun itu.
"Sangkaan saya meleset kerana Tomok sebenarnya adalah seorang yang sangat merendah diri dan kami banyak membantu antara satu sama lain," katanya.
Tambah Shikin, dia juga berbangga dapat berlakon dalam filem arahan Mohd Aliyar Ali Kuthy itu kerana Mantera adalah sebuah filem yang berbeza dengan yang sedia ada.
"Mantera adalah sebuah filem yang benar-benar berbeza dan saya yakin ia akan mencipta fenomena baru dalam industri perfileman negara," katanya.
Sementara itu, bercakap mengenai perkembangan terbarunya, Shikin berkata, selain sibuk dengan pelajaran dia juga sedang menanti dua buah filem lakonannya iaitu Tanda Puteri Negara arahan Datin Paduka Suhaimi Baba dan Leftwings arahan Faizal Chal dan Nasir Jani yang turut menampilkan Awie dan Tomok sebagai gandingannya.

- ---
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

 
© Artis Kini All Rights Reserved