Biodata Penuh dan Gambar Skandal Syahrini & Glen Fredly Daniel Mananta

on Thursday, 23 February 2012

Penyanyi Indonesia berasa dari Indonesia telah menerima tamparan yang hebat diatas kesilapan dirinya menyimpan koleksi gambar gambar peribadinya. Kini gambar gambar tersebut telah tersebar meluas di Internet bersama artis Glen Fredly Daniel Mananta.

Syahrini telah membuat pengakuan kepada media bahawa gambar tersebut memang kepunyaannya dan merupakan gambar biasa yang diambil bersama teman-teman rapat seperti mana yang dimiliki oleh orang lain.

Syarini menjelaskan gambar tersebut adalah kawan kawan rapatnya. Mereka juga mempunyai gambar seperti itu bersama teman-teman masing-masing," katanya seperti dipetik dari laman website Kapan Lagi.com.

Bagi Syahrini, tidak menjadi kesalahan kerana gambar tersebut bukan gambar lucah yang boleh menjejaskan imej dan maruahnya. "Yang penting ini bukan gambar lucah, aksi lucah, ia hanya gambar biasa untuk koleksi peribadi," katanya.

Tambah Syahrini, pihaknya telah melaporkan pekara tersebut kepada polis bagi melakukan siasatan terhadap telefon bimbit miliknya yang hilang di Malaysia beberapa tahun lalu.Profile Syahrini

Syahrini, penyanyi berumur 27 tahun ini lahir di Bogor, Jawa Barat pada 1 Agustus 1982. Penyanyi cantik ini adalah seorang sarjana dari Universiti Pakuan Bogor Jurusan Hukum.

Beberapa kontroversi yang berkaitan dengan keseksian Syahrini. Dengan penampilan Syahrini yang selalu sosial dan seksi, tidak hairanlah jika dirinya sering menjadi sasaran media dan gosip yang sering menimpanya.

Tidak banyak kabar yang berhembus mengenai kedekatan Syahrini dengan jejaka lelaki, kecuali kedekatan terakhirnya dengan Anang Hermansyah, penyanyi, muzik, dan produser muzik terkenal di Indonesia. Khabarnya, Syahrini akan segera menjadi ibu baru bagi anak-anak Anang yang menggantikan Krisdayanti, mantan isteri Anang, yang merupakan salah satu diva Indonesia.

Pada 8 Juli 2010, Syahrini mendapat gelar bangsawan dari Keraton Surakarya yaitu Kanjeng Mas Ayu. Pemberian gelar dilaksanakan di Bangsal Kansetanan yang dipimpin Kanjeng Gusti Pangeran Haryo Puger.Biodata Syahrini:

Nama : Syahrini
Jenis Kelamin : Perempuan
Agama : Islam
Status : Single
Tempat Tgl Lahir : Bogor, 01 Agustus 1982
Sekolah : Sarjana Hukum dari Universitas Pakuan Bogor
Hobby : Berkuda

DISKOGRAFI
* KAU YANG MEMILIH AKU
* AKU TAK BIASA
* JANGAN MEMILIH AKU (2010 – BERSAMA ANANG)
* OST. COKLAT STROBERI (2007)
* MY LOVELY (2008)
* PUSING 1/2 MATI (SINGLE TAHUN 2009)

FILMOGRAFI
“The Maling Kuburans” (2009)
GAMBAR AKSI SYAHRINI YANG MENINGKAT NAIK POPULARITI NYARanking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

 
© Artis Kini All Rights Reserved